(untitled) (پژوهش‌های تطبیقی فقه، حقوق و سیاست)
در چند سال گذشته و پس از وقوع حوادث ناگوار در کشور ضرورت بازنگری در مقررات جهت مقابله و کاهش پدیده های مرتبط با سازه و ساختمان مشهود می باشد به نوعی که مرکز تدوین مقررات مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد قانونگذاری کشور ایران توصیه نامه هایی در این خصوص صادر نموده است. در موازات این موضوع در نامه ای از 18 نفر از شهرداران کلانشهر های کشور خطاب به سران قوای سه گانه درخواست جرم انگاری پدیده ی ساخت و ساز غیر استاندارد یا بدون پروانه و بدون رعایت ضوابط شده است. از سویی دیگر افکار عمومی خاطرات تلخ حوادث دهه ی اخیرا را فراموش نکرده است و به نوعی این موضوع با همگرایی و مقبولیت عمومی نیز همراه شده است. قانونگذار ایران نیز برای تحقق مطالبات جامعه در راه تدوین مقررات جدید گام هایی برداشته است. در این تحقیق سعی بر آن داریم که جایگاه مقررات و ضوابط ناظر بر پدیده ساخت و ساز غیر استاندارد و پدیده های مرتبط با ساختمان را بررسی نماییم و ضمانت اجراهای سایر کشورها در تدوین مقررات و کیفیت مقابله با این پدیده ها را مشخص نماییم و با نگرش و مقایسه کارکرد های مناسب مقررات سایر کشورها و تبیین ابعاد آن از طریق اقدامات بازدارنده یا حسب مورد جرم انگاری موضوع توسط آنان، مقررات سایر کشورها را با مقررات داخلی ایران تطبیق داده و نتایج آن مورد استفاده قانونگذار قرار گیرد.