(untitled) (پژوهش‌های تطبیقی فقه، حقوق و سیاست)
در دهههای گذشته، هم در تئوری و هم در عمل، توسعه به تدریج به عنوان یک مفهوم کل نگر تلقی شد که ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و زیست محیطی را در بر می گرفت. دستیابی به توسعه به عنوان یکی از دغدغههای اصلی کشورهای در حال توسعه و یکی از مطالباتشان از جامعه بین المللی است. در این میان صندوق بینالمللی پول یکی از مراکز بین المللی است که در تحقق این امر نقش مهمی دارد. هدف پژوهش حاضر تحلیل تأثیر سیاست‌های صندوق بین‌المللی پول بر تحقق اهداف توسعه پایداراست. روش این تحقیق توصیفی- تحلیلی و از نظر هدف، بنیادی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، توصیفی و مبتنی بر شیوه کتابخانهای است که از منابع مدون مشتمل بر مجموعه قوانین ایران، کتب، رساله‌ها، مقالات، جزوات و سایتها استفاده میشود که پس از گردآوری مطالب مورد نظر به تطبیق، تلفیق، تجزیه و تحلیل این موارد پرداخته شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد تمرکز صندوق بین المللی پول بر اهدافی همچون رشد و رفاه پایدار نقش و کارکرد این نهاد را در قالب نهادهای همسو با آرمان های توسعه پایدار قرار می دهد. برنامه های صندوق بین المللی پول مستلزم یک نظریه عدالت توزیعی است که مبنایی را برای متعادل کردن سلامتی اقتصاد کلان و سلامت افراد فراهم می کند.با توجه به تاثیر صندوق بین المللی پول بر سیاستگذاری های عمومی و همینطور نحوه تخصیص منابع مالی دولت ها، این سیاست می تواند تاثیر مستقیم بر برنامه ها و طرح های دولت ها که به منظور دستیابی به اهداف توسعه پایدار طراحی می شود داشته باشد.