(untitled) (پژوهش‌های تطبیقی فقه، حقوق و سیاست)
مفهوم توسعه سیاسی در عرصه سیاست از جایگاه والایی برخوردار است. روند شکل‌گیری توسعه فرهنگی، مستلزم تغییرات بلندمدتی می‌باشد که تکوین آن در هر جامعه، تاریخ خاص خود را داشته و بررسی ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی توسعه در کنار بّعد فرهنگی آن، جایگاه ویژه‌ای دارد. هدف از این تحقیق آن است تا ضمن بررسی استقلال فرهنگی و موانع فرهنگی توسعه در ایران، راهکارهای عملیاتی و نظری درباره وضعیت کنونی توسعه فرهنگی ایران ارائه گردد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد غفلت از ارزش‌های اسلامی و اصول فرهنگی انقلاب اسلامی و بازگشت به فرهنگ غربی و طاغوتی، انقلابی بدون محتوا و هویت اسلامی باقی خواهد گذاشت. بنابراین، مدیران ارشد انقلاب باید مدبرانه در جهت رفع این موانع فرهنگی، سیاستگذاری و برنامه‌ریزی صحیح داشته باشند. لازمه یک جامعه نمونه اسلامی و تربیت انسان مطلوب بر اساس آرمان‌های فرهنگی انقلاب اسلامی در مواردی همچون، استقلال فرهنگی، تأمین رفاه عمومی، تحكیم تدین مردم و تحقق تمدن اسلامی مهیا می‌شود؛ لذا سرمایه‌گذاری ویژه در امور فرهنگی برای دستیابی به این آرمان‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.