(untitled) (پژوهش‌های تطبیقی فقه، حقوق و سیاست)
قصاص یکی از احکام کیفری در اسلام است که قرآن آن را مایه حیات جامعه می‌داند. تشریع حکم قصاص برای جلوگیری از انتقام‌های کور و دور از عدالت، همچنین برای جلوگیری از جرأت یافتن جنایتکاران در قتل یا ضرب و جرح شهروندان، وضع شده است. حکم قصاص برای محافظت رکن مهم جامعه، یعنی جان افراد، در برابر جنایتکاران وضع شده است. در این میان موضوع اهدای عضو شاید یکی از همین حسنات باشد. مجرم یا محکومی که قرار است حکم قصاص یا اعدام بر او جاری شود، به طور معمول قبل از اجرای حکم توبه می‌کند و پس از اجرای حکم نیز جسمش از گناه پاک می‌شود. حال اگر چنین فردی وصیت کند پس از مرگ، اعضای بدنش را به بیماران نیازمند اهدا کنند، با این کار پسندیده و خیر روحش نیز مورد بخشش و آمرزش قرار می‌گیرد و آرامش ابدی شامل حال او خواهد شد. در این باره هنوز هم میان علما، فقها و حقوقدانان بحث‌های مختلفی وجود دارد.