(untitled) (پژوهش‌های تطبیقی فقه، حقوق و سیاست)
این تحقیق به بررسی مفهوم، ابعاد و مؤلفه‌های تربیت جنسی از دیدگاه قرآن و روایات اسلامی پرداخته است. هدف پژوهش، شناسایی مؤلفه‌های مختلف تربیت جنسی در این منابع دینی و تحلیل تأثیر آن‌ها بر رفتارهای فردی و اجتماعی مسلمانان است. روش تحقیق بر مبنای تحلیل محتوای آیات قرآن و روایات بوده که نشان می‌دهد تربیت جنسی در اسلام به سه بعد اصلی تقسیم می‌شود: جسمانی، روانی و اخلاقی. در بعد جسمانی، بر آگاهی از تغییرات بدنی و مدیریت آن‌ها تأکید می‌شود. در بعد روانی، توجه به کنترل هیجانات و تقویت عزت‌نفس از اهمیت بالایی برخوردار است. بعد اخلاقی بر رعایت حدود شرعی، عفت، و احترام به حقوق دیگران تأکید دارد. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که تربیت جنسی بر اساس آموزه‌های اسلامی نه تنها به آموزش مسائل جسمی و روانی محدود نمی‌شود، بلکه تربیت اخلاقی و اجتماعی نیز در آن نقش مهمی دارد. بر این اساس، تربیت جنسی اسلامی یک رویکرد جامع و چندبعدی است که هدف آن آماده‌سازی فرد برای زندگی سالم و متعادل در اجتماع است.