(untitled) (پژوهش‌های تطبیقی فقه، حقوق و سیاست)
در جهان کنونی برای مدیریت اراضی شهری و ایجاد عدالت در حفظ و نگهداری حدود قطعات، نیازمند سیستم جامعی هستیم که علاوه بر امکان ثبت جزئیات ویژگی خانوارها و قطعات، در تحلیل هوشمند فضای شهری و تلفیق و همبستگی عناصر و اجزای شهری به ما کمک کند. سوال اساسی که در این خصوص مطرح می‌شود این است که جایگاه فعلی ثبت کاداستری املاک در دستگاه اجرائی کشور تا چه اندازه با اسناد بالادستی مطابقت دارد؟ مقاله حاضر توصیفی تحلیلی است و با استفاده از روش کتابخانه‌ای به بررسی سوال مورد اشاره پرداخته است. یافته‌ها براین امر دلالت دارد کاداستر به‌عنوان یک سیستم اطلاعات زمینی که مبتنی بر قطعه زمین است، نقش تعیین‌کننده‌ای در برنامه‌ریزی املاک دارد. مهم‌ترین بخش از اطلاعات توصیفی مربوط به املاک، اطلاعات حقوقی آن‌ها هستند که ابعاد حقوقی و مالکیتی املاک را به‌طور واضح مشخص می‌کنند. نقشه‌های ثبتی یا کاداستر مجموعه داده‌های نظام‌یافته قانونمند از اطلاعات درباره املاک و دارائی‌های غیرمنقول در هر کشور یا منطقه هستند که پایه و اساس آن را نقشه‌ها تشکیل می‌دهند. در این نقشه‌ها محدوده‌های ملکی منعکس‌شده‌اند. اهداف اولیه به‌کارگیری این سیستم، ایجاد زمینه بهتر برای گردآوری مالیات، ثبت زمین و ارائه روشی مناسب برای کنترل و مدیریت کاربرد بهتر زمین است.