(untitled) (پژوهش‌های تطبیقی فقه، حقوق و سیاست)
زمام امور کشور اسلامی به دست فقیه جامع الشرایط است که هدایت و قوام نظام اسلامی را در عصر غیبت عهده دار است و در تمام زمینه‌هایی که پیامبر(ص) و ائمه علیهم السلام به عنوان حاکم و رهبر ولایت دارند، فقیه هم ولایت دارد. اختیارات رهبری در حکومت اسلامی ماهیت شرعی دارد و قلمرو آن درقانون اساسی، مطلق و ضابطه مند است. قانون گذار به منظور استقرار عدالت و گستره آن در سطح جامعه اختیاراتی را یر اساس قواعد فقهی برای رهبر تعیین کرده است.این مقاله عهده دار تبیین موارد کاربرد قاعده میسور در اداره حکومت اسلامی و مواردی از آن در قانون اساسی، بوده است. در این پژوهش به مواردی پرداخته شده که ولی فقیه می‌تواند در موارد ضرورت و اضطرار برای حفظ و اداره حکومت اسلامی، حکم ثانوی و حکم حکومتی صادر نماید. نمونه‌هایی از موارد اضطرار که در قانون اساسی طرح شده می‌توان به شرایط جنگی، بیماری، فوت، غیبت، استعفا یا عزل مسئولین رده اول حکومت، اشاره کرد.