(untitled) (پژوهش‌های تطبیقی فقه، حقوق و سیاست)
حق بر آموزش کودکان در اسناد بین‌‌المللی مورد تاکید قرار گرفته است. اما موارد نقض و چالش‌های فراروی این حق از موضوعات مهمی است که لازم است تبیین و تحلیل شود. بر همین اساس هدف مقاله حاضر بررسی این سوال است که موارد نقض و چالش‌های حق بر آموزش کودکان در پرتو الزامات اسناد بین‌‌المللی کدام است؟ این مقاله توصیفی تحلیلی است و با استفاده از روش کتابخانه‌ای به بررسی سوال مورد اشاره پرداخته است. تبعیض، نقض حق بر آگاهی، نقض حق بر توسعه، نقض برابری آموزشی، نقض مبانی حقوق بشری حق بر آموزش موارد نقض حق بر آموزش کودکان در پرتو الزامات اسناد بین‌‌المللی است. عدم اصلاح ساختاری در نظام آموزش و پرورش، عدم توجه و تامین بودجه و اختصاص اعتبارات مکفی برای آموزش و پرورش، عدم تنقیح قوانین آموزش و پرورش و اسناد بالادستی در حوزه نظام جامع آموزش کشور، عدم همکاری و هماهنگی و عدم وجود توافق نامه اجرایی میان سازمان آموزش و پرورش و سازمان‌های حمایتی برای تحقق الزامات بین المللی چالش‌های فراروی حق بر آموزش به کودکان در ایران است. راهبردهای حق بر آموزش به کودکان در ایران در تطبیق با اسناد بین المللی برای غلبه بر آسیب‌ها و چالش‌های الزامات بین المللی تنقیح اسناد بالادستی و قوانین آموزش و پرورش، اصلاح ساختاری آموزش و پرورش، اصلاح قانون بودجه سالیانه کشور در اولویت‌بندی، اصلاح تعریف صحیح از مفاهیم آموزشی بومی، دینی، فرهنگی و حقوق بشری در چارچوب سازمان کنفرانس اسلامی و تدوین اسناد مستقل در این زمینه است.