(untitled) (پژوهش‌های تطبیقی فقه، حقوق و سیاست)
یکی از مباحث مهم دراقتصاد به‌ویژه اقتصاد اسلامی چگونگی تعیین قیمت کالاها و خدمات در بازار است. این مسئله آثار متعددی روی متغیرهای اساسی چون سرمایه‌گذاری،‌‌ اشتغال، تولید، عرضه کالا و سطح عمومی قیمت‌ها در حال و آینده اقتصاد دارد. قیمت‌‌گذاری کالا یا خدمات در بازار اسلامی از زمان صدر اسلام مورد توجه پیامبر(ص) و ائمه(ع) ودر زمان غیبت کبرا بزرگان و فقیهان دینی قرار گرفته است.بر اساس روایات و مبانی فقهی متعدد، فقهای اسلام (اعم از اهل تسنن و تشیع) نظریات مختلفی در این موضوع ارائه داده‌اند. کنکاش در متون فقهی نشان می‌دهد که اگرچه برخی با توجه به آثار کوتاه‌مدت تعیین دستوری قیمت‌ها توسط دولت گرایش به اعطای چنین اختیاری به دولت دارند اما اغلب بر حرمت قیمت‌‌گذاری قائل هستند.