مطالعه تطبیقی تحولات حاکم بر لایحه آیین دادرسی تجاری با تأکید بر حقوق فرانسه (پژوهش‌های تطبیقی فقه، حقوق و سیاست)
متحول نمودن دادرسی تجاری بدون در نظر داشتن قوانین کشورهای پیشرفته در عرصه قانونگذاری ممکن نخواهد بود و این موضوع در خصوص قوانین تجاری در ایران نیز محرز است. در سال‌های اخیر لایحه‌ای تحت عنوان لایحه آیین دادرسی تجاری از سوی هیأت دولت، تقدیم مجلس گردیده که نوآوری‌هایی در عرصهی دادرسی تجاری به چشم میآید که از جمله این نوآوری‌ها را میتوان در تشکیل دادگاه‌های تجاری، پرداختن به دادرسی الکترونیکی و اهمیت ادله و اسناد الکترونیکی در دادرسی‌های تجاری، استفاده از مشاوران تجاری در دادرسی‌ها، تحول در شیوه رسیدگی به دعاوی ورشکستگی و... را میتوان به عنوان تحولات حاکم بر لایحه مزبور عنوان نمود. اکثر مقرره‌های موجود در عرصه تحولات لایحه مذکور، متخذ از آیین دادرسی مدنی فرانسه است و هدف قانونگذار در این زمینه را می‌توان تضمین اصول دادرسی تجاری مطابق قوانین به روز جهانی عنوان داشت. از این رو هدف نگاره پیش رو بررسی تطبیقی تحولات حاکم بر لایحه آیین دادرسی تجاری با تأکید بر حقوق فرانسه به روش تحلیلی-توصیفی و تطبیقی است که به این یافته اشاره دارد که لایحه آیین دادرسی تجاری به رغم تحولات تقنینی، تضمین کننده اصول دادرسی تجاری و همسو بودن با قواعد کشورهای پیشرفته در عرصه تجارت قلمداد شده است و از جهاتی تشابهات و تفاوت‌هایی در قانونگذاری ایران و فرانسه در این زمینه قابل مشاهده است.