شبهه در سرقت از منظر فقهای امامیه و قانون مجازات اسلامی - محمدی, فاطمه; لطفی, اسدالله; قیوم زاده, محمود (پژوهش‌های تطبیقی فقه، حقوق و سیاست)
وجود شبهه در ارتکاب جرائم از عوامل سقوط حد در فقه و قانون مجازات اسلامی می‌باشد. حد از جمله مجازات‌هایی است که در فقه و قانون مجازات اسلامی به آن پرداخته شده است. حد سرقت به عنوان یکی از حدود الهی، در آیات 38 و 39 سوره مائده قطع دست مرد و زن دزد بیان شده است. سرقت بر حسب نوع و میزان کیفر، به سرقت‌های مستلزم تعزیر و حد تقسیم می‌شود. برای اجرای حد سرقت هم سارق و هم مال مسروق باید شرایطی  داشته باشند یکی از شرایط برای تحقق سرقت حدّی مشتبه نبودن مال مسروقه می‌باشد. ماده 267 و 268 و277 قانون مجازات اسلامی به تعریف سرقت و به شرایط سرقت حدّی و به شرح حد سرقت می‌پردازد. ماده ۱۴۴ قانون مجازات اسلامی مصوّب۱/2/1392 به وجود شبهه در جرایم که مانع مسئولیت کیفری مرتکب  می‌شود، پرداخته شده و بیان می‌کند که در تحقّق جرایم عمدی قصد نتیجه یا علم به وقوع آن نیز باید محرز شود. در این نوشتار با استفاده از آرای فقهای امامیه و قانون مجازات اسلامی به قلمرو شبهه در سرقت به عنوان یکی از شروطی که موجب سقوط حد سرقت می‌شود پرداخته شده است.