چالش‌های حقوق کیفری ایران در قبال خشونت علیه زنان - کرامتی , طوبی; رحیمی نژاد, اسمعیل; گلابی , فاطمه; فانی , رضا; هادی, دادیار (پژوهش‌های تطبیقی فقه، حقوق و سیاست)
خشونت علیه زنان رفتاری است که به سبب جنسیت، موجب ورود آسیب یا ضرر به جسم، روان، شخصیت، حیثیت یا محدودیت و محرومیت از حقوق و آزادی‌های قانونی آنان می‌گردد. در پرتو اسناد بین المللی مقابله با خشونت علیه زنان، در قوانین اکثرکشورهای دنیا انواع خشونت مورد توجه یا جرم انگاری شده است. رویکرد سیاست جنایی ایران نیز حمایت از زنان در برابر خشونت بوده ولی قوانین عام موجود با چالش‌ها وکاستی هائی مانند ازدواج اجباری، همسرآزاری، قتل ناموسی مواجه است. این مقاله به روش توصیفی تحلیلی انواع خشونت و دیدگاه قانونگذار، چالش‌ها و خلاء‌های سیاست کیفری ایران در قبال خشونت علیه زنان را بررسی و بیان می‌کند، سیاست سرکوب حتی با تأکید بر پیشگیری و بازدارندگی آن نمی‌تواند این معظل را از جامعه بزداید؛ بلکه فرهنگ سازی با تغییر ذهنیت و نهادینه کردن گفتمان انسانی و توانمند سازی زنان توام با قانونی جامع دارای ضمانت اجرای مؤثر، لازم می‌باشد و تصویب لایحه«پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» رافع نواقص موجود تلقی می‌گردد.